Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

H Tesla καλείται να πληρώσει 2,2 εκατ. δολάρια πρόστιμο στην Ν. Κορέα για παραπληροφόρηση σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της

   Για ψευδή διαφήμιση και παραπληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού κατηγορείται η Tesla στην Ν. Κορέα, με την Αρχή Ελέγχου Ανταγωνισμού της χώρας KFTC (Korea Fair Trade Commission) να έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο σε αυτήν της τάξης των 2,2 εκατ. δολαρίων. Ο λόγος είναι ότι
σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Νοτιοκορεάτικης Αρχής Ελέγχου Ανταγωνισμού, η Tesla προκειμένου να κάνει πιο ελκυστικά τα αυτοκίνητά της, δημοσιεύει τεχνικά χαρακτηριστικά που απέχουν πολύ από τα πραγματικά. Συγκεκριμένα, τόσο η μέγιστη αυτονομία, όσο και οι χρόνοι φόρτισης που ανακοινώνονται χαρακτηρίζονται από την αρμόδια Νοτιοκορεάτικη Αρχή ως “υπερ-αισιόδοξοι”, όπως και το πόσα χρήματα θα γλιτώσει κάποιος από την χρήση ενός μοντέλου της Tesla, έναντι ενός άλλου συμβατικού με βενζινοκινητήρα. Επίσης, σε σχετική ανακοίνωση της KFTC δηλώνονται ως αναληθή και τα στοιχεία που ανακοινώνει η Tesla για τις επιδόσεις των Superchargers ταχυφορτιστών της. Και όλα αυτά για το διάστημα μεταξύ τα τέλη του 2019 έως και τις αρχές του 2022.

   Η Korea Fair Trade Commission ξεκίνησε να ερευνά την Tesla τον Φεβρουάριο του 2022, προτρέποντας την εταιρεία να δηλώνει δίπλα στα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της, ότι η αυτονομία που ανακοινώνει για αυτά μπορεί να επηρεαστεί από τον καιρό και τον τρόπο οδήγησης, κάτι που έκανε η Tesla, χωρίς όμως να αναφέρει σε τι ποσοστό. Οι υπεύθυνοι της Αρχής πιστεύουν ότι σε ψυχρές καιρικές συνθήκες η αυτονομία μπορεί να μειωθεί έως και κατά 51%.

   Τέλος, στην Tesla επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο της τάξης των 798.000 δολαρίων, επειδή δεν παρείχε στους πελάτες της επαρκή πληροφόρηση σχετικά με την πολιτική της για τις ακυρώσεις παραγγελιών.

  

 

 

Πηγή: Carscoops

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου