Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Stellantis: Η αγορά αυτοκινήτου μπορεί να καταρρεύσει αν δεν φθηνύνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

   O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, έχει εκφράσει αρκετές φορές τις ανησυχίες του σχετικά με την μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση. Τους ίδιους προβληματισμούς φαίνεται να συμμερίζεται και ο υπεύθυνος παραγωγής του ομίλου,
Arnaud Deboeuf. Σύμφωνα με το  Bloomberg, ο τελευταίος δήλωσε σε ομιλία του στο εργοστάσιο Tremery της Γαλλίας, ότι αν οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν μειωθούν, η αγορά αυτοκινήτου είναι πιθανό να καταρρεύσει. Μάλιστα, ο κ. Deboeuf χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων την απόφαση της Ε.Ε. να απαγορεύσει την πώληση καινούργιων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035. Αν παραμείνουν οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλές, αυτό θα οδηγήσει στην συρρίκνωση της αγοράς.

   Συνήθως η μαζική παραγωγή και οι αυξήσεις των πωλήσεων συνήθως οδηγούν σε μείωση του κόστους παραγωγής, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια μειώσεων στις τιμές λιανικής, όμως ο Carlos Tavares έχει αναφερθεί και στο πρόβλημα της προμήθειας πρώτων υλών που αφορούν την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


 

Πηγή: InsideEVs




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου