Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Μία BMW 730d διένυσε 1.651 χλμ. με ένα ντεπόζιτο (+video)

    Μπορεί να έχουν “δαιμονοποιηθεί” τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά το dieselgate της Volkswagen, όμως η αλήθεια είναι ότι οι πετρελαιοκινητήρες παραμένουν ως η μόνη συμφέρουσα και πρακτική λύση για μεγάλες μετακινήσεις εκτός πόλεων ακόμη και σήμερα. Για του λόγου το αληθές,
ο κ. Joe Achilles ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο παρουσιάζοντας πώς κατάφερε να διανύσει 1.651 χλμ. με μία BMW 730d (G11) με μόνο ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ. Το εν λόγω μοντέλο κινείται από έναν εξακύλινδρο σε σειρά πετρελαιοκινητήρα 3,0 λίτρων που αποδίδει 261 ίππους και 620 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο της ZF οκτώ σχέσεων.  Συγκεκριμένα, ο εν λόγω λάτρης των μοντέλων της βαυαρικής εταιρείας, ταξίδεψε από το Λονδίνο στην Μαδρίτη μέσα σε 22,5 ώρες χωρίς στάση για ανεφοδιασμό, ενώ φθάνοντας στην Ισπανική πρωτεύουσα ο υπολογιστής ταξιδιού έδειχνε ότι η απομένουσα αυτονομία ήταν στα 154,5 χλμ.!

   Εκτός από την τεράστια αυτονομία που παρέχουν οι πετρελαιοκινητήρες, συνδυάζουν επίσης μεγάλη οικονομία καυσίμου, φθηνό κόστος συντήρησης και μεγάλη διάρκεια ζωής, που με την απαιτούμενη συντήρηση μπορεί εύκολα να ξεπεράσει και τα 800.000 χλμ. Βέβαια το σημερινό marketing των εταιρειών που θέλει να προωθήσει τα ηλεκτρικά μοντέλα έχει μετατρέψει τις συζητήσεις και μόνο γύρω από τα diesel μοντέλα ως αναχρονιστική και “αντι-περιβαλλοντική”. Η ωμή αλήθεια παραμένει, όμως, ότι κανένα σημερινό ηλεκτρικό μοντέλο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες αυτών που διανύουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά σε αυτοκινητόδρομους και επαρχιακούς δρόμους και για τους οποίους ο χρόνος είναι πραγματικά χρήμα.

 

 

Πηγή:  Youtube


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου