Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Παράταση μέχρι το 2035 έδωσε η Ε.Ε. στους κατασκευαστές supercar για μοντέλα μηδενικών εκπομπών

   Η Ε.Ε. αποφάσισε να εισακούσει το αίτημα κατασκευαστών αποκλειστικά supercar μοντέλων που ζητούσαν παράταση πέραν του 2029, προκειμένου να εισάγουν στη διαθέσιμη γκάμα τους αποκλειστικά μοντέλα μηδενικών εκπομπών. Πλέον, οι εν λόγω εταιρείες θα έχουν περιθώριο

μέχρι το 2035 να εναρμονιστούν με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, χρονιά που αναμένεται να ξεκινήσει και η απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης εντός της ευρωπαϊκής αγοράς. Τόσο η Ιταλία, όπου δραστηριοποιούνται οι Ferrari, Lamborghini και Pagani, όσο και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη ζήτησαν την παράταση αυτή, προκειμένου να μπορέσουν να προλάβουν να σχεδιάσουν και να εξελίξουν πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, με την πρώτη να είχε ζητήσει παράταση τουλάχιστον μέχρι το 2040.

   Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές supercar μοντέλων έχουν ήδη εντάξει στην υπάρχουσα γκάμα τους μοντέλα υβριδικής τεχνολογίας, τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα σήμερα που μπορούν να βγουν στην αγορά σήμερα, είναι μόνο αυτά με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Αυτές αποτελούν πρόκληση για τους σχεδιαστές supercar αυτοκινήτων, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο όγκο και το μεγάλο βάρος τους, χαρακτηριστικά απαγορευτικά για αυτή τη κατηγορία μοντέλων.

  

 


Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου