Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

H Alpine δημιούργησε μία πρωτότυπη ηλεκτρική έκδοση του Α110

   Με το νέο της πρωτότυπό, η Alpine παρουσιάζει τη δική της εκδοχή για ένα πραγματικά σπορ μοντέλο το οποίο είναι και πλήρως ηλεκτρικό. Πρόκειται για το A110 E-ternité, το οποίο βασίζεται στο γνωστό Α110 και το οποίο θα παρουσιαστεί στον φετινό αγώνα της F1 στη Γαλλία στο πλαίσιο
των εορτασμών των 60 ετών από την παρουσίαση του πρώτου Α110. Το ηλεκτρικό γαλλικό σπορ κουπέ ηλεκτρικό πρωτότυπο κινείται από έναν 242 ίππων και 300 Nm ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα διατηρώντας την πίσω κίνηση του συμβατικού A110. Οι μπαταρίες που έχουν συνολική χωρητικότητα 60 kWh και είναι δανεισμένες από το υβριδικό Megane E-Tech, έχουν μοιραστεί στο εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου, προκειμένου η κατανομή βάρους στον εμπρός και πίσω άξονα να είναι στα 42/58, πολύ κοντά στο 43/57 της έκδοσης με τον βενζινοκινητήρα. Αν και το βάρος των μπαταριών είναι 392 κιλά, το συνολικό βάρος του μοντέλου έχει αυξηθεί μόλις κατά 258 κιλά σε σχέση με το Α110 της αγοράς, ενώ η Alpine ανακοινώνει αυτονομία στα 420 χλμ. με βάση το πρότυπο WLTP. Η επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. επιτυγχάνεται σε 4,5 δευτ., ελαφρώς πιο αργό από την βενζινοκίνητη έκδοση, ενώ η τελική του ταχύτητα, επίσης μικρότερη, φτάνει τα 250 χ.α.ώ.

   To A110 E-ternité διαθέτει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό σε σχέση με το συμβατικό αδελφό του, μιας και οι σχεδιαστές της Alpine του έδωσαν τη δυνατότητα η οροφή του να μπορεί να αφαιρείται μετατρέποντάς το σε ανοικτό μοντέλο.

  

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου