Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Οι Hyundai και Kia ερευνώνται για dieselgate στην Γερμανία

         Γερμανικές Αρχές εισέβαλαν σε πολλές εγκαταστάσεις και γραφεία των Hyundai και Kia, βάση υποψιών που σχετίζονται με απάτη σχετικά με τις εκπομπές diesel μοντέλων τους. Συγκεκριμένα, οι δύο αυτές νοτιοκορεάτικες εταιρείες είναι ύποπτες για χρήση συσκευών και/ή λογισμικού
σε πετρελαιοκίνητα μοντέλα τους που αναλάμβαναν να μεταβάλλουν τη λειτουργία των κινητήρων τους μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια μετρήσεων. Δημοσιεύματα θέλουν 140 Αρχές να έχουν διεξάγει έρευνες σε οκτώ εγκαταστάσεις των Hyundai και Kia στη Γερμανία και στο Λουξεμβούργο. Επίσης, εισαγγελείς ερευνούν για την ίδια υπόθεση και τις εταιρείες Bosch και BorgWarner. Οι έρευνες αυτές έχουν οργανωθεί από την Ε.Ε. μέσω μίας Αρχής που ονομάζεται Eurojust.

   Οι Αρχές στη Γερμανία έχουν βάσιμες υποψίες ότι οι δύο αυτές εταιρείες πούλησαν παράνομα πάνω από 210.000 diesel αυτοκίνητα, με τις παράνομες συσκευές αυτών να τις έχουν προμηθευτεί από την Bosch και την Delphi. Η τελευταία έχει εξαγοραστεί πρόσφατα από την BorgWarner. Σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές Αρχές, τα αυτοκίνητα αυτά πωλήθηκαν έως το 2020, με τους αγοραστές αυτών να έχουν εξαπατηθεί ότι τα αυτοκίνητα που αγόρασαν είναι σύμφωνα με τα ισχύουσα νομοθεσία στην Ε.Ε. για τα επίπεδα εκπομπών.

  

 

Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου