Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Η επόμενη BMW M2 θα είναι το τελευταίο Μ μοντέλο μόνο με βενζινοκινητήρα

2023 BMW M2 Prototype

   Η BMW M2 είναι ίσως το πιο οδηγικά διασκεδαστικό μοντέλο της BMW Μ που κατασκευάζει αποκλειστικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Ίσως για τον λόγο αυτό η εταιρεία να θέλει η επόμενη γενιά αυτού να είναι και το μοντέλο ορόσημο στην ιστορία της, ως το τελευταίο που θα φέρει
αποκλειστικά και μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης, χωρίς κανένα είδος ηλεκτρικής παρέμβασης στην κίνησή του. Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW M Frank van Meel δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό Bimmer Today, ότι θα ξεκινήσει άμεσα η υιοθέτηση διαφόρων ειδών ηλεκτροκίνησης στα μοντέλα Μ, από απλά ηλεκτρικά συστήματα 48-Volt και plug-in υβριδικά, έως πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό BMW XM θα παρουσιαστεί στην τελική μορφή παραγωγής του στα τέλη του 2022.

   Ο ίδιος ανέφερε ότι η 2023 BMW M2 θα είναι και το τελευταίο μοντέλο που θα κινείται μόνο από τον γνωστό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, ο οποίος θα δίνει κίνηση μόνο στον πίσω άξονα, ενώ θα μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά και με μηχανικό κιβώτιο.

 


 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου