Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Αποζημίωση 10 εκατ. ευρώ ζητά το VW Group από πρώην CEO της Volkswagen για το dieselgate

   To ποσό των 10 εκατ. ευρώ θα καταβάλει στo VW Group ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Martin Winterkorn, ως αποζημίωση στον όμιλο σχετικά με τις ζημίες που αυτός υπέστη από την αποκάλυψη για την ύπαρξη παράνομων συσκευών σε ντίζελ κινητήρες της
γερμανικής εταιρείας. Αυτές οι συσκευές μετέβαλαν την λειτουργία του κινητήρα, όταν το αυτοκίνητο βρισκόταν υπό συνθήκες επίσημων μετρήσεων εκπομπών, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τις αρμόδιες αρχές, αλλά και τους πελάτες που νόμιζαν ότι αγόραζαν “πράσινα” αυτοκίνητα. Τον περασμένο Μάρτιο, η Volkswagen είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει αποζημίωση από τον κ. Winterkorn σχετικά με το συγκεκριμένο σκάνδαλο γνωστό και ως dieselgate, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του τον Σεπτέμβριο του 2015, μερικές μέρες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters το συγκεκριμένο ποσό των 10 εκατ. ευρώ έκλεισε μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ της Volkswagen και του κ. Winterkorn, ενώ για να οριστικοποιηθεί αυτός θα πρέπει να περάσει και από την επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της γερμανικής εταιρείας που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Ιούλιο.

   Μετά από πολυετή εσωτερικό έλεγχο, η Volkswagen κατέληξε πρόσφατα στο συμπέρασμα ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της δεν προέβη, ως όφειλε λόγω της θέσης του και των αρμοδιοτήτων του, στο να επεξηγήσει λεπτομερώς και εγκαίρως τις καταστάσεις πίσω από την χρήση παράνομου λογισμικού στους 2.0 TDI κινητήρες που πουλήθηκαν στην αγορά της Β. Αμερικής μεταξή 2009 και 2015.

  


 

Πηγή: Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου