Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ηλεκτρικό λεωφορείο εκρήγνυται σταθμευμένο και χωρίς να βρίσκεται σε λειτουργία (+video)

    Ένα ακόμη περιστατικό που συνέβη στην Κίνα με αυτανάφλεξη ηλεκτρικού οχήματος χωρίς κανένα εξωτερικό αίτιο, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των μπαταριών ιόντων λιθίου. Συγκεκριμένα, ένα ηλεκτρικό λεωφορείο που βρισκόταν παρκαρισμένο
στο χώρο πανεπιστημίου στην επαρχεία της Κίνας Guangxi Zhuang, εμφανίζεται σε βίντεο από κάμερα που βρισκόταν απέναντί του να τυλίγεται αρχικά σε καπνούς που φαίνονται να βγαίνουν από το εσωτερικό του. Σε δευτερόλεπτα ακολουθεί μία έκρηξη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καούν ολοκληρωτικά, τόσο το λεωφορείο στο οποίο έγινε η έκρηξη, όσο και τα τρία από τα τέσσερα διπλανά του που βρισκόντουσαν σταθμευμένα στο σημείο. Σύμφωνα με την South China Morning Post, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν γρήγορα να σβήσουν την πυρκαγιά, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

   Αν και οι τοπικές Αρχές δεν έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα ακριβή αίτια της έκρηξης στο πρώτο λεωφορείο, παρόλα αυτά, τα χαρακτηριστικά αυτής παραπέμπουν σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αυτανάφλεξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρίες ιόντων λιθίου, όπου τα σχετικά πορίσματα έκριναν ως υπεύθυνες τις ίδιες τις μπαταρίες.

  

 

 

 

Πηγή: South China Morning Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου