Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Δύο τα νέα μοντέλα για τη Lancia με το πρώτο να παρουσιάζεται το 2024 (+video)

   Τα τελευταία χρόνια η Lancia έχει περιοριστεί αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας, με το μοναδικό της μοντέλο, το Ypsilon, του οποίου η τρίτη γενιά που κυκλοφορεί από το 2011 έως σήμερα έχει υποστεί ήδη δύο ανανεώσεις. Παρόλα αυτά, οι πωλήσεις της Lancia τους πρώτους μήνες

του 2021 ξεπέρασαν τις πωλήσεις όλων των μοντέλων της Alfa Romeo σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα σχέδια του νέου ομίλου Stellantis θέλουν ένα εντελώς νέο μοντέλο, αντικαταστάτη του Ypsilon, να είναι έτοιμο στα μέσα του 2024, ενώ ένα μικρό crossover θα παρουσιαστεί στη συνέχεια το πρώτο τετράμηνο του 2026. Το supermini μοντέλο θα παρουσιαστεί αρχικά ως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lancia, ενώ θα ακολουθήσει και μία έκδοση αυτού με κινητήρα βενζίνης. Το μικρό crossover θα πωλείται αποκλειστικά ως πλήρως ηλεκτρικό. Σύμφωνα με το Automotive News Europe, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και τρίτο μοντέλο στην μελλοντική γκάμα της ιταλικής εταιρείας, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένα μικρομεσαίο μοντέλο, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα υπάρχει ζήτηση στην αγορά του 2027 για αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας.


   Πάντως το αμέσως επόμενο μοντέλο, όχι αυτοκινήτου, της Lancia θα είναι το Lancia e-scooter και θα αφορά ένα ηλεκτρικό πατίνι. Αυτό θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 250 Watt και θα διαθέτει αυτονομία 18 χλμ. Θα διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου, μπροστινή ανάρτηση και 8 ιντσών τροχούς, ενώ οι υποψήφιοι κάτοχοι θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο χρώματα, Maryne και Gold. Η τιμή του θα βρίσκεται στα 299 ευρώ.







Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου