Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Το ταχύτερο πλέον μοντέλο παραγωγής είναι το SSC Tuatara με 508,73 χ.α.ώ.

  Οι κόντρες για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο άναψαν ξανά για τα καλά, αφού τα 447,19 χ.α.ώ. που είχε σημειώσει το Koenigsegg Agera RS το 2017 ξεπεράστηκαν πλέον κατά πολύ. Την αρχή έκανε η Bugatti με το Chiron Super Sport 300+, όταν το πέρσι κατάφερε να αναπτύξει

490,48 χ.α.ώ. στην πιστα δοκιμών Ehra-Lessien, κάτι που όμως δεν καταγράφηκε ως παγκόσμιο ρεκόρ στο βιβλίο Guinness, αφού η δοκιμή δεν εκτελέστηκε και στην αντίθετη κατεύθυνση της πίστας. Μάλιστα, η Bugatti παρουσίασε και μια ειδική περιορισμένης παραγωγής σαμπάνια σε συνεργασία με την Champagne Carbon, για να γιορτάσει την εκπληκτική αυτή επίδοση του hypercar μοντέλου της.

   Όλα αυτά, όμως, ανήκουν από τις 10 Οκτωβρίου στο παρελθόν, μιας και το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής είναι πλέον το SSC Tuatara. Το συγκεκριμένο κατάφερε να καταγράψει την μέση ταχύτητα των 508,73 χ.α.ώ. χρησιμοποιώντας ελαστικά δρόμου και μη αγωνιστικά καύσιμα στο ίδιο τμήμα του δρόμου State Route 160 έξω από το Las Vegas που το 2017 το Agera RS είχε αγγίξει τα 447,19 χ.α.ώ. Συγκεκριμένα, στην μία κατεύθυνση η μέγιστη ταχύτητα ήταν 484,53 χ.α.ώ. και στην αντίθετη η μέγιστη ταχύτητα ήταν 532,93 χ.α.ώ. Μάλιστα, ο οδηγός του SSC Tuatara Oliver Webb δήλωσε ότι αν δεν υπήρχαν οι πλευρικοί άνεμοι που σημειώθηκαν την ώρα των δοκιμών, πιθανότατα οι ταχύτητες να ήταν ακόμη υψηλότερες.

 

 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου