Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Πολλά Τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ δεν διαθέτουν πρωτόκολλα αντιμετώπισης πυρκαγιών σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

   Αν και οι πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσιάζουν συνεχή αύξηση παγκοσμίως, φαίνεται ότι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των κρατών δεν είναι ακόμη προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν σωστά μία πυρκαγιά που θα ξεσπάσει σε ένα ηλεκτρικό όχημα. Ως γνωστόν, μία φωτιά που θα προκληθεί στις μπαταρίες δεν μπορεί να κατασβηστεί με τα συνήθη μέσα και χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση. Υπάρχουν πολλά περιστατικά με συστοιχίες μπαταριών να αυταναφλέγονται ακόμη και αρκετές μέρες μετά την πρώτη τους κατάσβεση. Μία έρευνα στις ΗΠΑ που διεξήχθη το 2018 από τον οργανισμό National Transportation Safety Board με τίτλο “Safety Risks to Emergency Responders from Lithium-Ion Battery Fires in Electric Vehicles”, έδειξε ότι το 50% των τοπικών Τμημάτων της Πυροσβεστικής που πήραν μέρος στην έρευνα δεν διέθεταν κανένα πρωτόκολλο ενεργειών αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε υβριδικά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επίσης, στο 31% των τμημάτων της Πυροσβεστικής που ρωτήθηκαν, το προσωπικό αυτών δεν είχε περάσει κατάλληλη εκπαίδευση για τέτοιες καταστάσεις.

   Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης ότι στα τροχαία δυστυχήματα εμφανίζεται πρόκληση πυρκαγιάς στα οχήματα σε ποσοστό 3,2% κατά μέσο όρο. Πιο συγκεκριμένα, στα diesel μοντέλα το ποσοστό πρόκλησης πυρκαγιάς ανέρχεται στο 4,7%, στα βενζινοκίνητα μοντέλα σε ποσοστό 3,2%, σε υβριδικά σε ποσοστό 1,4% και στα πλήρως ηλεκτρικά σε ποσοστό 2%.

 

 

 

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου