Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

H Hyundai “πατάει γκάζι” στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου

    Οι βιομηχανίες γνωρίζουν τα προβλήματα με τις μπαταρίες στα ηλεκτρικά οχήματα και προσπαθούν ήδη να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να προωθηθεί πλέον η ηλεκτροκίνηση σε μια πιο βιώσιμη και ρεαλιστική βάση. Μία ακόμη εταιρεία, η Hyundai, επενδύει στις κυψέλες καυσίμου
υδρογόνου, ανακοινώνοντας την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων στην Ν. Κορέα. Αυτά θα κτιστούν στο Incheon σε μία επένδυση συνολικού ύψους 1,1 δις δολαρίων, ενώ η παραγωγή κυψελών αναμένεται να ξεκινήσει από το δεύτερο μισό του 2023. Όταν τα νέα αυτά εργοστάσια γίνουν πλήρως παραγωγικά, η ετήσια παραγωγή τους θα φτάνει τις 100.000 κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Τα συγκεκριμένα εργοστάσια έρχονται να προστεθούν στο αντίστοιχο εργοστάσιο της Hyundai στο Chungju, το οποίο παράγει τέτοιες κυψέλες από το 2018, με την ετήσια παραγωγή του να βρίσκεται στις 23.000 κυψέλες.

   Αν και η Hyundai παράγει ήδη κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για ηλεκτρικά οχήματα, σχεδιάζει να επεκτείνει την εφαρμογή αυτών σε μηχανήματα κατασκευών και εξοπλισμό logistics. Ήδη έχει κατασκευάσει ένα τύπο κυψέλης καυσίμου για περονοφόρα ανυψωτικά, ενώ εξελίσσει αντίστοιχο τύπο για εκσκαφέα. Στα σχέδια της νοτιοκορεάτικης εταιρείας είναι η δημιουργία κυψελών για μικρά ιπτάμενα οχήματα μεταφοράς επιβατών.

  



 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου