Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η Porsche συμμετέχει στην κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει συνθετικό καύσιμο για κινητήρες εσωτερικής καύσης

   Ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην βόρεια Παταγονία, το οποίο προορίζεται να παράγει ένα νέο συνθετικό καύσιμο που θα υποκαθιστά την βενζίνη και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί της τελευταίας σε κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτούν
μεταξύ άλλων εταιρειών οι Porsche και Siemens Energy και βρίσκεται βόρεια από την πόλη Puntas Arenas της Χιλής. Η παραγωγή του συνθετικού καυσίμου eFuel θα ξεκινήσει το 2022, ενώ μέσα στο συγκεκριμένο έτος αναμένεται να παράξει 130.000 λίτρα αυτού. Επίσης, μέχρι το 2024 η συνολική παραγωγή αναμένεται να φτάσει τα 55 εκατ. λίτρα και μέχρι το 2026 τα 550 εκατ. λίτρα αντίστοιχα. Το εργοστάσιο αυτό θα χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια προκειμένου να διασπάται το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Το υδρογόνο θα συνδυάζεται με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που θα φιλτράρεται και θα δεσμεύεται από τον αέρα και έτσι θα παράγεται συνθετική μεθανόλη, η οποία με κατάλληλες διεργασίες θα μετατρέπεται στο τελικό eFuel.

   Με τη χρήση του συγκεκριμένου συνθετικού καυσίμου, η παραγωγή του οποίου δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, οι εκπομπές CO2 από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης θα μπορούν να μειωθούν έως και 90%, ενώ η Porsche θα χρησιμοποιήσει το eFuel αρχικά στα αγωνιστικά της αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Porsche Mobil 1 Supercap από το 2022.

  

 

 


 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου