Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

H Toyota ετοιμάζει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα καταναλώνουν υδρογόνο

  Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Forbes, με την ευκαιρία του επικείμενου ερχομού της υψηλών επιδόσεων έκδοσης GR της Corolla, η οποία θα εξοπλίζεται με τον ίδιο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα και την τετρακίνηση του GR Yaris, η Toyota ανακοίνωσε ότι βγάζει
σε παραγωγή έναν νέο της κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος θα μπορεί να λειτουργεί με υδρογόνο ως καύσιμο. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα είδος υδρογονοκίνησης, εντελώς διαφορετικό από αυτή που διαθέτει το Mirai, το οποίο είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο και χρησιμοποιεί το υδρογόνο ως καύσιμο για να τροφοδοτεί την κυψέλη καυσίμου που παράγει την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του. Οι νέοι αυτοί κινητήρες θα τοποθετηθούν αρχικά στο νέο Prius το 2023, σε μία PHEV έκδοση αυτού, ενώ ο ίδιος κινητήρας υδρογόνου εσωτερικής καύσης θα μπορεί να τοποθετηθεί και στο Corolla την ίδια χρονιά.

   Σύμφωνα με την Toyota, το πλεονέκτημα των νέων αυτών κινητήρων είναι ότι τα επίπεδα εκπομπών CO2 τους είναι σχεδόν μηδενικά, ενώ εκπέμπουν μικρές ποσότητες οξειδίων του αζώτου (NOx). Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες προκειμένου να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα, τόσο από την χρήση των αυτοκινήτων, όσο και κατά την κατασκευή τους. Η ιαπωνική εταιρεία μπορεί ετησίως να παράγει μπαταρίες, είτε για 28.000 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είτε για 1,5 εκατ. υβριδικά. Μόνο που η πώληση 1,5 εκατ. υβριδικών αυτοκινήτων μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 1/3 περισσότερο από την πώληση 28.000 ηλεκτρικών με μπαταρίες.

  

 

 

 

 

Πηγή: Forbes


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου