Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

H Continental παρουσίασε ένα πρωτότυπο οικολογικό ελαστικό με αντικαθιστάμενο πέλμα

   Η κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών Continental στο πλαίσιο της φετινούς διεθνούς εκθέσεως αυτοκινήτου στο Μόναχο, παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο  μοντέλο  οικολογικού ελαστικού της. Πρόκειται για το Conti GreenConcept το οποίο για την δημιουργία του χρησιμοποιούνται
πρώτες ύλες που, είτε προέρχονται από ανακύκλωση, είτε από ανανεώσιμα υλικά, σε ποσοστό συνολικά μεγαλύτερο του 50% επί του συνόλου των πρώτων υλών που απαιτούνται για την κατασκευή του. Συγκεκριμένα, το 35% του Conti GreenConcept δημιουργείται από βιο-υλικά, όπως για παράδειγμα καουτσούκ προερχόμενο από πικραλίδες, πυρίτιο από στάχτη φλοιών ρυζιού, καθώς και φυτικά έλαια και ρητίνες. Όλα αυτά συντελούν στην μείωση χρησιμοποιούμενων υλικών προερχόμενα από την επεξεργασία του πετρελαίου. Επίσης, το Conti GreenConcept χρησιμοποιεί κατά 17% ανακυκλωμένα υλικά, όπως πολυεστέρα προερχόμενο από ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών, αλλά και ανακυκλωμένο χάλυβα και μαύρο άνθρακα.


  Το καουτσούκ που χρησιμοποιείται για την δημιουργία του πέλματος του πρωτότυπου αυτού οικολογικού ελαστικού της Continental είναι 100% φυσικό Taraxagum, το οποίο, μάλιστα, θα μπορεί να αντικαθίσταται αρκετές φορές με καινούργιο πέλμα, πάνω στο πράσινο υπόστρωμα.

  

 


 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου