Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Η McLaren σκέφτεται να υποθηκεύσει το Τεχνολογικό της Κέντρο και τη συλλογή των ιστορικών της μοντέλων


   Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 έχουν φέρει σε δύσκολη οικονομική θέση μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ανάμεσά τους και η McLaren. Η μεγάλη πτώση των πωλήσεων των supercar μοντέλων δρόμου της, αλλά και τα έσοδα που χάνονται από την ομάδα της

στη F1 εξαιτίας της ματαίωσης των αγώνων, έχει ωθήσει την βρετανική εταιρεία να αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης. Η McLaren είχε αιτηθεί κρατικής χρηματοδότησης, την οποία της αρνήθηκε το κράτος της Μ. Βρετανίας, καθώς το τελευταίο θεωρεί ότι δεν έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατές λύσεις χρηματοδότησης στις οποίες μπορεί να καταφύγει η εταιρεία. Μία από αυτές, την οποία επεξεργάζεται ήδη η McLaren, είναι η υποθήκευση του τεχνολογικού της κέντρου στο Surrey. Στις εγκαταστάσεις του McLaren Technology Centre κατασκευάζονται τα μονοθέσια της F1 και τα εξωτικά μοντέλα δρόμου, ενώ μία πιθανή υποθήκη αυτού θα συμπεριλαμβάνει και την συλλογή των ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων που κατέχει η βρετανική εταιρεία με τα οποία έχει λάβει μέρος σε αγώνες όπως IndyCar, Can-Am, Le Mans και φυσικά την F1. Επίσης, η συγκεκριμένη συλλογή διαθέτει μονοθέσια που έχουν οδηγήσει οι Senna, Prost, Hakkinen, Raikkonen και Hamilton.

   Στόχος της McLaren είναι να λάβει δάνειο ύψους περίπου 300 εκατ. αγγλικών λιρών, το οποίο θα αποπληρώσει, αίροντας και την συγκεκριμένη υποθήκη, με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της F1, αλλά και την επανέναρξη των πωλήσεων των αυτοκινήτων της.

 

  

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου