Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Τα σκυλιά στο αυτοκίνητο κάνουν τους οδηγούς πιο προσεκτικούς και ήρεμους


   H Seat U.K. έκανε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με την επίδραση που έχουν τα σκυλιά πάνω στους οδηγούς, όταν αυτά επιβαίνουν σε αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη έρευνα της Seat στην Μ. Βρετανία έδειξε ότι η παρουσία ενός (ή περισσότερων) σκύλων


σε ένα αυτοκίνητο μειώνει το στρες που μπορεί να βιώνει ο οδηγός, ενώ ο τελευταίος φαίνεται να είναι περισσότερο προσεκτικός. Περισσότεροι από τους μισούς από τους οδηγούς και ιδιοκτήτες σκύλων που πήραν μέρος στην έρευνα, συγκεκριμένα το 54%, δήλωσαν ότι οδηγούν πιο προσεκτικά όταν επιβαίνει μαζί τους στο αυτοκίνητο το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Το ίδιο δήλωσαν και οι νεότεροι οδηγοί, σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό που έφτασε το 69% μεταξύ ηλικιών 18 και 24 ετών. Αντιθέτως, μόλις το 42% των οδηγών ηλικίας άνω των 55 ετών που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσε ότι οδηγεί πιο προσεκτικά όταν μεταφέρει το σκύλο του στο αυτοκίνητο.
   Εκτός από το να γίνονται πιο προσεκτικοί, τα σκυλιά φαίνεται να ηρεμούν τους ιδιοκτήτες τους, όταν αυτοί οδηγούν παρουσία τους, κάτι που δήλωσε το 35% των ερωτηθέντων της έρευνας.



     

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου