Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

H Lotus ετοιμάζει ένα νέο κεντρομήχανο βασικό σπορ μοντέλο της


   Ένα νέο της μοντέλο, το οποίο θα αποτελεί και το βασικό της γκάμας της, φαίνεται να ετοιμάζει η Lotus. Αυτό θα βασίζεται στο πλήρως ηλεκτρικό hypercar Evija, και θα κινείται από έναν V6 βενζινοκινητήρα τοποθετημένο κεντρικά στο πλαίσιο, ο οποίος θα συνδυάζεται με
υβριδική τεχνολογία. Το μοντέλο αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε καθημερινή βάση, ενώ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lotus κ. Phil Popham, η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 62.000 και 113.000 ευρώ. Η παραγωγή του τελευταίου μοντέλου της Lotus που θα διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της τελευταίας στο Hethel της Μ. Βρετανίας, μετά την άρση της καραντίνας που έχει επιβληθεί στην χώρα λόγω του COVID-19. H ημερομηνία της πρώτης επίσημης παρουσίασης του μοντέλου αυτού αναμένεται να είναι είτε προς τα τέλη του 2020, είτε μέσα στο 2021.

   Το επερχόμενο καθημερινό “οικονομικό” σπορ μοντέλο της Lotus θα διαφέρει σχετικά από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας που προορίζονται κατά βάση για χρήση σε πίστες, ενώ θα διαθέτει και τον απαιτούμενο εσωτερικό χώρο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις καθημερινές μετακινήσεις και ανάγκες. Σύμφωνα με τον κ. Popham, η Lotus έχει επικεντρωθεί στα σπορ μοντέλα, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της γκάμας της και σε άλλες κατηγορίες.


      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου