Τρίτη 5 Μαΐου 2020

H VW παραδέχεται ότι είναι αρκετά πίσω τεχνολογικά στην ηλεκτροκίνηση από την Tesla


   Με το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο I.D.3 να βρίσκεται στο στάδιο παραγωγής του, έχουν ήδη προκύψει αρκετά προβλήματα σχετικά με αυτό, πριν καν βγει στην αγορά. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Automobilwoche, φαίνεται ότι στελέχη της Volkswagen
είναι προβληματισμένα με το γεγονός ότι η τεχνογνωσία της εταιρείας τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης υπολείπεται σε κάποιους τομείς αρκετά σε σχέση με την αμερικανική Tesla. Το Automobilwoche αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμά του σε μία διαδικτυακή τηλεσυνδιάσκεψη που είχε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Herbert Diess με άλλα στελέχη αυτής, κατά τη διάρκεια του οποίου ανέφερε ότι η Tesla διαθέτει αρκετά προηγμένο λογισμικό για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, ενώ και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot των μοντέλων της είναι πολύ πιο εξελιγμένο, όχι μόνο από το αντίστοιχο που διαθέτει η Volkswagen, αλλά από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο υπάρχει σήμερα διαθέσιμο στην αγορά.

   Ο κ. Diess ανέφερε στα υπόλοιπα στελέχη που πήραν μέρος στην συγκεκριμένη τηλεσυνδιάσκεψη ότι το γεγονός ότι το λογισμικό που χρησιμοποιεί η Tesla στα ηλεκτρικά μοντέλα της είναι το πιο προηγμένο σήμερα σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία του “προκαλεί πονοκέφαλο”, ενώ φαίνεται ότι οι πελάτες της αμερικανικής εταιρείας να έλκονται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι μπορούν να ελέγξουν το αυτοκίνητό τους με τη χρήση του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου.


      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου