Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

H Alfa Romeo Mito GTA που δεν είδε ποτέ την γραμμή παραγωγής

2009 Alfa Romeo Mito GTA Concept

   Με την πρόσφατη παρουσίαση της Giulia GTA, έγινε εμφανές ότι ο “χαμένος κρίκος” στην γκάμα GTA μοντέλων της Alfa Romeo, μετά τις 147 GTA και 156 GTA, είναι η Mito. Tο 2009 στην τότε Διεθνή Έκθεση της Γενεύης η ιταλική εταιρεία είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Mito GTA,
το οποίο, όμως, δεν αποτελούσε μία εξωτική κατασκευή, αλλά ένα μοντέλο πολύ κοντά σε αυτό που θα έβγαινε σε παραγωγή. Διέθετε τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,75 λίτρων που απέδιδε 240 ίππους συνδυαζόμενο με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, που σύμφωνα με την Alfa Romeo, πρόσφερε στο supermini μοντέλο επιτάχυνση από στάση σε μόλις 5 δευτ. και τελική ταχύτητα 250 χ.α.ώ. Όπως όλα τα GTA μοντέλα της Alfa Romeo, το Mito GTA διέθετε πολλά μέρη από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, προκειμένου να μειωθεί το βάρος του, αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ το αμάξωμα ήταν κατά 20 χιλιοστ. χαμηλωμένο από όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της Mito.



   Δυστυχώς, ο τότε εμπορικός σχεδιασμός της Fiat και τα δεδομένα της αγοράς την εποχή εκείνη, είχε ως αποτέλεσμα η Mito GTA να μην δει ποτέ την γραμμή παραγωγής, καθώς προτεραιότητα για τον ιταλικό όμιλο είχε η ανάπτυξη και προώθηση των Abarth μοντέλων, αλλά και της Alfa Romeo 4C.


      




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου