Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

VW: Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν για αρκετά ακόμη χρόνια



   Μπορεί η Volkswagen να έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια τα τελευταία χρόνια στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, όμως από ότι φαίνεται στους κύκλους της εταιρείας αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να αποτελούν επιλογή για τα νέα μοντέλα
της, για αρκετά ακόμη χρόνια. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, ο διευθυντής τεχνολογίας της Volkswagen Matthias Rabe ανέφερε ότι η ανάπτυξη και διάδοση των συνθετικών καυσίμων (e-fuels) θα επιτρέψουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεχίσουν να παράγουν και να πωλούν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τα συνθετικά καύσιμα παράγονται από επεξεργασία βιομάζας και άλλων υλικών και έχουν το πλεονέκτημα ότι η χρήση τους από κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν εκπέμπει στο περιβάλλον καμία ποσότητα CO2 ή άλλης μορφής ρυπαντών. Όμως, ακόμη δεν είναι δυνατή η χρήση συνθετικών καυσίμων στην αγορά.
   Ο διευθυντής τεχνολογίας της Volkswagen θεωρεί ότι το μεγάλο μέγεθος και βάρος των μπαταριών στα υβριδικά και στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, θα ωθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εξελίξουν περαιτέρω τα συνθετικά καύσιμα και να γίνει δυνατή η χρήση τους στην καθημερινότητα. Ο ίδιος ανέφερε, μάλιστα, ότι στην αεροπορική βιομηχανία έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην μελλοντική χρήση συνθετικών καυσίμων, μιας και οι μπαταρίες δεν αποτελούν λύση για τα αεροσκάφη, ιδίως όταν αυτά πρέπει να εκτελέσουν μακρινά ταξίδια.

      



Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου