Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Σε άσχημη οικονομική κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται η Nissan


   Φαίνεται ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Nissan, κ. Carlos Ghosn, γνώριζε αρκετά καλά τα οικονομικά στοιχεία της ιαπωνικής εταιρείας, όταν μετά την κινηματογραφική απόδρασή του στην Λιβύη είχε δηλώσει ότι μέχρι το 2021 η Nissan θα κυρήξει πτώχευση πτώχευση. Βέβαια,
επισήμως μέχρι στιγμής τέτοιο σενάριο δεν φαίνεται να είναι υπαρκτό για την εταιρεία, όμως, πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, δείχνει ότι η Nissan αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία θα μειώσει τον ετήσιο στόχο πωλήσεών της κατά 1 εκατ. αυτοκίνητα στο πλαίσιο ενός νέου σχεδίου μετασχηματισμού της που θα ανακοινώσει τον ερχόμενο μήνα. Το σχέδιο αυτό έχει διάρκεια έως τον Μάρτιο του 2023, ενώ η μείωση του στόχου πωλήσεων από τα 6 εκατ. αυτοκίνητα στα 5 εκατ. αυτοκίνητα πιθανότατα να σημαίνει και το κλείσιμο τριών ή τεσσάρων εργοστασίων. Επίσης, η Nissan έχει ήδη ανακοινώσει την μείωση κατά 10% του προσωπικού της, το οποίο μπορεί με τα νέα δεδομένα να κυμανθεί και σε μεγαλύτερο ποσοστό.

   Η Nissan έχει ήδη δημοσιεύσει τις μεγαλύτερες ζημίες την τελευταία δεκαετία, που ανήλθαν σε 238 εκατ. δολάρια για το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα, μάλιστα, και με το Automotive News Europe, η ιαπωνική εταιρεία ήδη αναζητεί πίστωση 4,6 δις δολαρίων, δεδομένης και της γενικότερης οικονομικής ύφεσης από τα μέτρα για τον COVID-19.

      





Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου