Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Η Nissan προτιμά τις οριζόντια τοποθετημένες οθόνες πολυμέσων

Nissan Ariya Concept

   H εξέλιξη των συστημάτων ψυχαγωγίας στα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, θέλει την χρήση μεγάλων οθόνων αφής, τόσο για τον χειρισμό τους, όσο και για την ρύθμιση διαφόρων άλλων συστημάτων του αυτοκινήτου. Την αρχή έκανε η Tesla, που στα μοντέλα της αντικατέστησε
την κεντρική αναλογική κονσόλα με κάθετα τοποθετημένες οθόνες, παρόμοιες με αυτές των tablet. Μάλιστα, στο Model 3 της τελευταίας, η καμπίνα ουσιαστικά κυριαρχείται από την τεράστια τοποθετημένη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Αντίθετα, η Nissan, όπως και μερικοί άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, δείχνει να προτιμά η οθόνη των συστημάτων ψυχαγωγίας να βρίσκεται σε οριζόντια θέση. Αυτό φαίνεται και στο πρόσφατο Ariya Concept όπου η οθόνη αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του ψηφιακού ταμπλό.

   Η συγκεκριμένη φιλοσοφία της Nissan βασίζεται στο γεγονός ότι το ανθρώπινο μάτι συνήθως κοιτάει αριστερά – δεξιά κατά την οδήγηση και για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι μπορούν να αφομοιώσουν περισσότερες πληροφορίες, όταν αυτές απεικονίζονται οριζόντια. Με τον τρόπο αυτό, μάλιστα, δεν διαταράσσεται και η περιφερειακή οπτική.

      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου