Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Η καραντίνα βελτίωσε την άποψη των καταναλωτών για τα ηλεκτρικά μοντέλα


   Τα πρόσφατα μέτρα περιορισμού ή απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχουν τεθεί σε ισχύ σε πολλές χώρες παγκοσμίως, έχουν μειώσει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα μόλυνσης της ατμόσφαιρας, ιδίως στις μεγαλουπόλεις. Η καλύτερη ποιότητα του αέρα φαίνεται ότι
λαμβάνεται πλέον σοβαρά υπόψιν από τους κατοίκους των τελευταίων, με το καταναλωτικό κοινό να βλέπει πλέον με καλύτερο μάτι την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Μ. Βρετανία από την Venson Automotive Solutions, αποδεικνύεται ότι το αγοραστικό κοινό τοποθετείται θετικότερα απέναντι στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ιδίως ως προς τις μηδενικές εκπομπές τους, από τότε που εφαρμόστηκε στην χώρα περιορισμός στις μετακινήσεις λόγω του COVID-19.
   Πιο συγκεκριμένα, το 45% των ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι η σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής μόλυνσης σε ολόκληρο τον πλανήτη, που είναι αποτέλεσμα της επιβεβλημένης μείωσης των μετακινήσεων σε πάρα πολλές χώρες, τους έχει πείσει σε μεγάλο βαθμό να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους σχετικά με την κατοχή και χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επίσης, το 17% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης απλά επιβεβαίωσε την ήδη ειλημμένη απόφασή τους να αφήσουν το αυτοκίνητό τους με συμβατική τεχνολογία και να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό.




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου