Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Υποχρεωτικά έγιναν τα αυτόματα φώτα για τα καινούργια αυτοκίνητα στην Ιαπωνία


  Τα ελάχιστα συστήματα ασφάλειας που πρέπει να διαθέτουν τα νέα αυτοκίνητα σήμερα, ποικίλουν ανάλογα με την νομοθεσία της κάθε χώρας που πρόκειται να κυκλοφορήσουν. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι δύο, τουλάχιστον, αερόσακοι, το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών κατά
το φρενάρισμα και το σύστημα ελέγχου ευστάθειας του οχήματος. Στην Ιαπωνία, για πρώτη φορά ίσως στον κόσμο, θεσπίστηκε από τις αρχές του φετινού Απριλίου ότι για να μπορέσει να λάβει άδεια κυκλοφορίας πλέον ένα νέο αυτοκίνητο, θα πρέπει, εκτός των άλλων, αυτό να εξοπλίζεται υποχρεωτικά με αυτόματο σύστημα ενεργοποίησης των φώτων του. Σύμφωνα με το DrivingVisionNews, το σύστημα αυτό που θα πρέπει να φέρουν όλα πλέον τα νέα αυτοκίνητα στην Ιαπωνία, θα ενεργοποιεί τα φώτα όταν η ένταση του φωτισμού του περιβάλλοντος πέσει κάτω από τα 1.000 lux, ενώ θα απενεργοποιούνται, όταν ο γύρω φωτισμός ξεπεράσει τα 7.000 lux. Ουσιαστικά, ο οδηγός θα μπορεί να ενεργοποιεί τα φώτα κατά βούληση μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

   Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε, μιας και στην Ιαπωνία υπάρχει η συνήθεια οι οδηγοί να σβήνουν τα φώτα τους όταν περιμένουν σε κάποιο φωτεινό σηματοδότη, από ευγένεια προς τους υπόλοιπους οδηγούς, όμως μερικές φορές ξεχνούν να τα ανάψουν ξανά. Στην τελευταία περίπτωση οι οδηγοί δεν μπορούν αφ’ ενός να διακρίνουν εύκολα πεζούς, ποδηλάτες ή εμπόδια στο οδόστρωμα και αφ’ ετέρου τα οχήματα με σβηστά φώτα δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά από τους υπόλοιπους.


      






Πηγή: DrivingVisionNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου