Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ο CEO της Renault προτείνει κοινοπραξία τύπου Airbus για την παραγωγή φθηνών ηλεκτρικών μοντέλων

    Οι κινεζικές εταιρείες έχουν αρχίσει ήδη την απόβασή τους στην ευρωπαϊκή αγορά, πωλώντας τα μοντέλα τους σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, ιδίως όσον αφορά τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Luca De Meo βλέποντας, όπως προφανώς και οι

υπόλοιποι ευρωπαίοι ανταγωνιστές του, ότι είναι πολύ δύσκολο να διαθέσουν στην αγορά της Ε.Ε. ηλεκτρικά μοντέλα με τιμές παραπλήσιες τουλάχιστον με τα αντίστοιχα των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, προτείνει την δημιουργία μίας νέας εταιρείας, στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι ευρωπαϊκές κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων, η οποία θα έχει ως μοναδικό της σκοπό την εξέλιξη και κατασκευή πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, ο κ. Luca De Meo προτείνει η νέα αυτή εταιρεία να γίνει με βάση το πρότυπο της κοινοπραξίας Airbus που συστάθηκε για την κατασκευή ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών αεροσκαφών. Ο CEO της Renault ανέφερε συγκεκριμένα στην φετινή Έκθεση της Γενεύης ότι οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να γίνουν δημιουργικές προκειμένου να βρεθεί μία λύση για να αντιμετωπιστεί ο κινεζικός ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία.

   Η Airbus συστάθηκε το 2000 ως μία κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν ευρωπαϊκές εταιρείες αεροδιαστημικής, ενώ αυτή στηρίζεται και από τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, με κύριο σκοπό να σταθεί εμπορικά απέναντι στην αντίστοιχη αμερικανική Boeing.

  


Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου