Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Οι μισοί Γενικοί Εισαγγελείς των ΗΠΑ μηνύουν τον Οργανισμού Περιβαλλοντικής Προστασίας για τον νέο κανονισμό εκπομπών

    Ομαδική αγωγή κατά του EPA (Environmental Protection Agency) των ΗΠΑ κατέθεσαν οι Γενικοί Εισαγγελείς 25 Πολιτειών της χώρας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το να μην τεθεί σε ισχύ ο νέος ιδιαίτερα αυστηρός κανονισμός εκπομπών που αφορά στα καινούργια αυτοκίνητα, με το επιχείρημα
ότι ο συγκεκριμένος κυβερνητικός οργανισμός ξεπερνά την νομική του ιδιότητα θεσπίζοντας κάτι τέτοιο. Ο ίδιος ο Λευκός Οίκος, όταν ο Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα νέα όρια εκπομπών αυτοκινήτων που θα πρέπει να θεσπιστούν, τα χαρακτήρισε ως τα πιο αυστηρά που έχουν ποτέ εφαρμοστεί στις ΗΠΑ, υπολογίζοντας ότι τα νέα όρια θα μειώσουν τις εκπομπές από τα αυτοκίνητα σχεδόν στο μισό μεταξύ 2026 και 2032. Από την πλευρά τους οι 25 Γενικοί Εισαγγελείς καταγελούν ότι η θέσπιση του νέου αυτού κανονισμού εκπομπών θα πλήξει την Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και την οικονομία της ίδιας της χώρας γενικότερα, θέτοντας σε κίνδυνο θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τις τιμές, ενώ, τέλος, θα υποβαθμιστεί και το δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ.

   Επίσης, οι Γενικοί Εισαγγελείς των Πολιτειών Alabama, Alaska, Arkansas, Florida, Georgia, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Louisiana, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, New Hampshire, North Dakota, Ohio, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Utah, Virginia και Wyoming, πιστεύουν ότι η θέσπιση τόσο αυστηρών εκπομπών για τα καινούργια αυτοκίνητα, θα έχει ως αποτέλεσμα την χειραγώγηση των πωλήσεων πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αν και ο ίδιος ο ΕΡΑ δεν έχει προβεί σε άμεσες ενέργειες επί αυτού, παρόλα αυτά προβλέπει ότι η θέσπιση του νέου κανονισμού θα έχει ως αποτέλεσμα οι κατασκευάστριες εταιρείες να αναγκαστούν να αυξήσουν το ποσοστό ηλεκτρικών μοντέλων στη διαθέσιμη γκάμα τους που θα φτάσει μεταξύ του 30% έως το 56%, προκειμένου να συμμορφωθούν με τον νέο κανονισμό.

 


Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου