Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

H JCB εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης υδρογόνου για τα μοντέλα της (+video)

    Η ιδιαίτερα γνωστή πολυεθνική εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων έργου JBC, έχει επενδύσει 115 εκατ. ευρώ για την εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με υδρογόνο, προκειμένου να εξοπλίσει μελλοντικά μοντέλα της. Πρόκειται για ένα project στο οποίο συμμετέχουν
150 βρετανοί μηχανικοί, μέσα από το οποίο έχουν δημιουργηθεί περισσότεροι από 70 πρωτότυποι κινητήρες, ενώ ένας κινητήρας υδρογόνου εσωτερικής καύσης έχει εγκατασταθεί και σε ένα 7,5 τόνων Mercedes φορτηγό που ανήκει στην JCB. Πρόσφατα η εταιρεία τοποθέτησε επίσης έναν κινητήρα υδρογόνου σε ένα δικό της diesel Mercedes Sprinter, ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο της JCB Lord Anthony Bamford διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά ιπποδύναμης και ροπής με τον πετρελαιοκινητήρα που αρχικά αυτό εξοπλιζόταν. Παρόλα αυτά, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα η χωρητικότητα και τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κινητήρα υδρογόνου.

    Η JCB έχει ήδη παρουσιάσει μοντέλα της, πλήρως ηλεκτρικά με μπαταρίες, αλλά αυτά αφορούν τα μικρότερα μηχανήματα έργου. Η ίδια η εταιρεία πιστεύει ότι για τα μεγαλύτερα μοντέλα ιδανική λύση είναι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που καταναλώνουν υδρογόνο.



 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου