Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

H Genesis παραμένει πιστή στα sedan μοντέλα

2023 Genesis G80

     Τα τελευταία χρόνια στη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, τις πωλήσεις αυτοκινήτων σχεδόν μονοπωλούν τα SUV μοντέλα, με τη συγκεκριμένη κατηγορία να αποτελεί την πιο επικερδή για όλες τις εταιρείες. Μάλιστα, παρατηρείται πλέον το φαινόμενο πολλά μοντέλα που έχουν γράψει
την δικιά τους ιστορία πολλών δεκαετιών στις αγορές, να αντικαθίστανται από άλλα “ψηλά μοντέλα”. Η Hyundai, η οποία και αυτή διαθέτει μία υπερπλήρη γκάμα SUV μοντέλων, δηλώνει ότι θα παραμείνει πιστή στα sedan σε κόντρα των εποχών. Μιλώντας στο αυστραλιανό CarExpert, o υπεύθυνος δημιουργικότητας της εταιρείας Luc Donckerwolke δήλωσε, ότι, αν και ο ίδιος είναι λάτρης των SUV αυτοκινήτων, δεν θα ήθελε αυτή η κατηγορία να κατακλίσει κάποια στιγμή τους δρόμους. Μάλιστα, ο κ. Dockerwolke… συμβουλεύει τις υπόλοιπες εταιρείες να μην καταργήσουν τα sedan μοντέλα τους, γιατί στο μέλλον θα το μετανιώσουν.

X Speedium Coupe Concept

    Ο βέλγος σχεδιαστής που έχει δημιουργήσει μοντέλα όπως την Lamborghini Murcielago και το Audi A2, ανέφερε, ότι το να σχεδιάσεις ένα SUV είναι τόσο εύκολο, που οι σχεδιαστές σήμερα για τον συγκεκριμένο λόγο διαθέτουν περιορισμένες ικανότητες, καθώς σχεδόν όλη τους την καριέρα ασχολούνται με “τούβλα”. H Genesis, εκτός από SUV και sedan, ασχολείται και με κουπέ (X Speedium Coupe) και ανοικτά μοντέλα (X Convertible), έστω και σε πρωτότυπη μορφή, τα οποία είναι έτοιμα να βγουν σε παραγωγή, όταν η εταιρεία θα διαπιστώσει το ανάλογο αγοραστικό ενδιαφέρον.

 

X Convertible Concept


 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου