Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Αυξάνονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων με μηχανικό κιβώτιο στις ΗΠΑ

    Είναι γνωστό ότι για πάρα πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται είναι με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ πραγματικά ελάχιστα διαθέτουν μηχανικό κιβώτιο. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με μηχανικό κιβώτιο δεν διστάζουν να τα αφήνουν και… ξεκλείδωτα, αφού,
ούτε οι κλέφτες δεν μπορούν να τα οδηγήσουν, ενώ λόγω του ανύπαρκτου αγοραστικού ενδιαφέροντος για αυτά, δεν τους ενδιαφέρουν καν. Φαίνεται όμως ότι σε αυτόν τον τομέα παρατηρείται μία αλλαγή τα τελευταία χρόνια, έστω και μικρή. Σύμφωνα με το J.D. Power, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων με μηχανικό κιβώτιο από το 0,9% των συνολικών πωλήσεων στις ΗΠΑ το 2019 αυξήθηκαν στο 2,6 το 2023, ενώ αντίστοιχα η CarMax, η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της χώρας, ανακοίνωσε ότι το 2020 το 2,4% των πωλήσεών της αφορούσε αυτοκίνητα με μηχανικό κιβώτιο, ενώ το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 2,8% το 2021 και σε 2,9% το 2022. Μάλιστα, ο πρωταρχικός λόγος του χαμηλότερου κόστους για τον οποίο οι αμερικανοί αγόραζαν αυτοκίνητο με μηχανικό κιβώτιο, φαίνεται ότι δεν υφίσταται τόσο σήμερα.

   Υπάρχουν πολλοί λόγοι αυτής της έστω και μικρής μεταστροφής των αμερικανών οδηγών προς τα μηχανικά κιβώτια. Ένας είναι η μεγαλύτερη απόλαυση και εμπλοκή στην οδήγηση που αυτά προσφέρουν, ενώ κάποιοι γονείς δηλώνουν ότι προτιμούν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο με μηχανικό κιβώτιο στα παιδιά τους, προκειμένου να μην μπορούν να ασχολούνται με το κινητό τους κατά την οδήγηση. Πλέον, τα αυτοκίνητα με μηχανικό κιβώτιο που πωλούνται στις ΗΠΑ δεν αφορούν μόνο σπορ αυτοκίνητα επιδόσεων.

 

Πηγή: WardsAuto


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου