Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 1160 ατυχήματα λόγω δυσλειτουργίας των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης από το 2021

      Φαίνεται ότι τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης έχουν πολύ… δρόμο ακόμη να διανύσουν μέχρι να γίνουν πραγματικά ασφαλή, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ NHTSA σχετικά με τα ατυχήματα που έχουν προκληθεί από

την χρήση τους. Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2021, ο NHTSA έχει δεχθεί περισσότερες από 400 αναφορές για τέτοια περιστατικά από τις εταιρείες Waymo, Cruise και μία άλλη τρίτη εταιρεία που ειδικεύεται στην εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Τα περισσότερα αφορούσαν ατυχήματα σε μικρές ταχύτητες, χωρίς σημαντικούς τραυματισμούς και συνέβησαν τουλάχιστον 30 δευτ. από την στιγμή της ενεργοποίησης των συστημάτων. Η εταιρεία Waymo από τον Ιούλιο του 2021 κατέθεσε στον NHTSA 150 αναφορές ατυχημάτων, η Cruise αντίστοιχα 78 και η τρίτη εταιρεία Transdev Alternative Services 92 σχετικές αναφορές. Επίσης, η General Motors κατέθεσε 65 και η Zoox 39 αναφορές. Δηλαδή, σε σύνολο δύο ετών καταγράφηκαν 424 ατυχήματα για τα οποία υπεύθυνη ήταν η δυσλειτουργία των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που διέθεταν και ήταν ενεργοποιημένα στα αυτοκίνητα που τα προκάλεσαν.

   Μάλιστα, τα ατυχήματα αυτά καταγράφηκαν κυρίως στις Πολιτείες του San Francisco και Phoenix, όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες Waymo και Cruise, ενώ αντίστοιχα η Tesla για το ίδιο χρονικό διάστημα έχει ανακοινώσει 736 ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αυτοκίνητά της, λόγω δυσλειτουργίας του δικού της συστήματος Autopilot, τα οποία όμως αφορούσαν σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ.

 

Πηγή: Carscoops

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου