Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Στην οικογένεια των GR μοντέλων της Toyota θα μπουν και νέα μέλη

Toyota Sports EV
    Όταν ο Akio Toyoda παρέδωσε την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Toyota στις αρχές του έτους, υπήρξε μία ανησυχία στους απανταχού λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων σχετικά με την τύχη των GR μοντέλων υψηλών επιδόσεων, υπό τον φόβο αλλαγής της στρατηγικής της εταιρείας

και μετατόπισης του ενδιαφέροντος περισσότερα στα ηλεκτρικά μοντέλα, προκειμένου η ιαπωνική εταιρεία να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην συγκεκριμένη κατηγορία έναντι του ανταγωνισμού. Φαίνεται, όμως, ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας Koji Sato διακατέχεται από το ίδιο ενδιαφέρον για τα GR μοντέλα με τον προκάτοχό του. Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο βρετανικό Autocar, δήλωσε σχετικά ότι, όχι μόνο θα συνεχίσει να υφίσταται η οικογένεια των GR μοντέλων στο μέλλον, αλλά θα παρουσιαστούν και νέα μέλη αυτής, συμπληρώνοντας ότι ο Akio Toyoda, θα έχει πλέον περισσότερο χρόνο να αφιερώσει στο τμήμα Gazoo Racing, ως ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Toyota. Να σημειωθεί ότι ο κ. Toyoda ίδρυσε το 2007 την οικογένεια των GR μοντέλων, ενώ έχει επιμεληθεί προσωπικά μεταξύ άλλων και τον σχεδιασμό και την εξέλιξη του GR Yaris.

   Το επόμενο μοντέλο που πιθανότατα να φέρει το σήμα GR είναι το πολυαναμενόμενο υβριδικό hypercar GR Super Sport των 1.000 ίππων, ενώ είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί και η GRMN Supra. Τέλος, αναμένεται και ένα πλήρως ηλεκτρικό διθέσιο μοντέλο, το Sports EV, το οποίο όμως δεν είναι γνωστό αν θα μπει στην οικογένεια GR ή θα είναι απλά ένα σπορ μοντέλο της υπόλοιπης γκάμας της Toyota.   

 


Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου