Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Καταπέλτης κατά του Autopilot της Tesla ο συνιδρυτής της Apple (+video)

 

   Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή CNN This Morning, ο Steve Wozniak, συνιδρυτής της Apple, εξέφρασε την αυστηρή κριτική του σχετικά με τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης των μοντέλων της Tesla, που είναι γνωστά ως το σύστημα Autopilot. Αρχικά

ήταν αρκετά ενθουσιασμένος με αυτά που δήλωνε ο Elon Musk σχετικά με τα συστήματα που θα εξόπλιζαν τα μοντέλα της εταιρείας του, ενώ ο κ. Wozniak ήταν και από εκείνους που είχαν πιστέψει τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της Tesla, ότι δηλαδή μέχρι το 2016 τα αυτοκίνητα της αμερικανικής εταιρείας θα μπορούν να οδηγήσουν μόνα τους από το ένα άκρο των ΗΠΑ στο άλλο. Όμως, ως ιδιοκτήτης ενός εκ των μοντέλων της Tesla, δεν άργησε να συνειδητοποιήσει ότι ποτέ δεν θα κατάφερναν να κινηθούν πλήρως αυτόνομα τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα, σε ερώτηση προς τον κ. Wozniak από την οικοδεσπότη της εκπομπής σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη και την πρόσφατη παραίτηση του “Νονού της Τ.Ν.” Goffrey Hinton από την Google, ο οποίος δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για την δημιουργία της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ο συνιδρυτής της Apple είπε ότι αν κάποιος θέλει ένα παράδειγμα Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει πάει πολύ στραβά, δεν έχει παρά να αγοράσει ένα μοντέλο της Tesla.

   Ο αμερικανικός οργανισμός ασφάλειας αυτοκινητόδρομων (NHTSA) εξετάζει το κατά πόσο συνδέεται η λειτουργία του Autopilot των μοντέλων της Tesla με μεγάλο αριθμό ατυχημάτων και δυστυχημάτων στις ΗΠΑ, ενώ η ίδια η Tesla έχει στραφεί κατά του Elon Musk για τις δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με το Autopilot παραπληροφορώντας το κοινό για τις πραγματικές δυνατότητες και ικανότητες αυτού.


 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου