Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Η Ferrari χαιρετίζει την απόφαση της Ε.Ε. που επιτρέπει κινητήρες με e-fuels και μετά το 2035

     O διευθύνων σύμβουλος της Ferrari Benedetto Vigna έχει ταχθεί υπέρ της απόφασης της Ε.Ε. να επιτρέψει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2035, αρκεί αυτά να καίνε αποκλειστικά συνθετικά καύσιμα (e-fuels). Συγκεκριμένα ο ίδιος θεωρεί το ότι η ιταλική
εταιρεία θα συνεχίσει να κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης για τα supercar μοντέλα της, τα οποία φυσικά θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με e-fuels, δεν θα έχει καμία αρνητική επίδραση στο στόχο που έχει θέσει, δηλαδή να γίνει ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030. Ο κ. Vigna δηλώσε σχετικά παραβρισκόμενος στο συνέδριο Future of the Car των Financial Times, ότι οι δύο στόχοι, δηλαδή η κατασκευή κινητήρων που λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα και η ουδετερότητα σε άνθρακα της εταιρείας, είναι ιδιαίτερα συμβατοί. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari ανέφερε ότι στην εταιρεία ήταν αναμενόμενο ότι η Ε.Ε. θα ανακοίνωνε κάτι τέτοιο σχετικά με τα e-fuels, όμως αυτό το περίμεναν λίγο αργότερα, συγκεκριμένα το 2025 ή το 2026, αλλά το γεγονός ότι αυτό ανακοινώθηκε νωρίτερα είναι κάτι πολύ καλό για την ίδια την εταιρεία.

    Κατά την παρουσίαση του επιχειρηματικού της πλάνου πέρσι, η Ferrari έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το 2030, το 80% της γκάμας μοντέλων της θα αποτελείται από υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ το υπόλοιπο 20% από μοντέλα που θα κινούνται αποκλειστικά από κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 


Πηγή: Automotive News Europe


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου