Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Η Jaguar Land Rover "βάζει στον πάγο" τα ηλεκτρικά, λόγω αυξημένης ζήτησης για PHEV

   Αν και η Jaguar Land Rover έχει θέσει ως στόχο να διαθέτει μία γκάμα μοντέλων με το 60% αυτής να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030 και το σύνολο αυτής να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2036, φαίνεται ότι η αγορά σήμερα δίνει άλλα μηνύματα, τα οποία και φυσικά οι
υπεύθυνοι της εταιρείας δεν μπορούν να μην αφουγκραστούν. Όπως δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ο γενικός διευθυντής της Jaguar Land Rover Andrian Mardell, οι παρουσιάσεις των νέων πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων, τόσο της Land Rover, όσο και της Jaguar, έχουν μετατεθεί χρονικά, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, τελικά “απαιτείται” περισσότερος χρόνος εξέλιξης αυτών, προκειμένου να μην υπάρχουν συμβιβασμοί στην ποιότητα του τελικού προϊόντος. Βέβαια ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το 2023 οι πωλήσεις στην Ευρώπη των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της JLR μειώθηκαν, ενώ αντιθέτως οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών αυξήθηκαν κατά 68%. Επομένως, στο άμεσο μέλλον το βάρος της JLR θα πέσει στα plug-in υβριδικά μοντέλα.

   Το 2021 η JLR είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το 2026 θα διέθετε οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα, έξι Land Rover και δύο Jaguar. Όμως ο κ. Mardell αναγκάστηκε σήμερα να αναθεωρήσει τον συγκεκριμένο στόχο λέγοντας ότι τελικά θα παρουσιαστούν τέσσερα πλήρως ηλεκτρικά Land Rover.

 

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου