Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Η Κίνα ιδρύει κοινοπραξία για την μαζική παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης

   Θέλοντας να πρωταγωνιστήσει και στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, όπως αντίστοιχα κάνει στις μπαταρίες λιθίου σήμερα, η Κίνα ανακοίνωσε την δημιουργία μίας νέας κοινοπραξίας πολλών ιδιωτικών εταιρειών, αλλά και Δημοσίων Φορέων της χώρας, με στόχο την έρευνα, εξέλιξη
και τελικά την μαζική παραγωγή τέτοιων νέας τεχνολογίας μπαταριών. Πρόκειται για την China All-Solid-State Battery Collaborative Innovation Platform (CASIP) στην οποία συμμετέχουν οι CATL, FinDreams Battery (θυγατρική της BYD), CALB, Svolt Energy Technology, EVE Energy και Gotion High-tech, καθώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Nio και BYD. Πρόκειται για τις έξι από τις δέκα κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες μπαταριών σήμερα παγκοσμίως, ενώ στην εν λόγω κοινοπραξία αναμένεται να συμμετάσχουν αργότερα και άλλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Επίσης, στην CASIP θα έχουν ενεργό ρόλο και το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής Τεχνολογίας, το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας και η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας της Κίνας. Στόχος της CASIP είναι να καταφέρει να βγάλει σε μαζική παραγωγή μπαταρίες στερεάς κατάστασης μέχρι το 2030.

   Η νέα αυτή κινεζική κοινοπραξία θα πρέπει να ανταγωνιστεί την Toyota, η οποία σε συνεργασία με την εταιρεία διύλισης πετρελαίου Idemitsu Kosan έχει θέσει σαν στόχο της να παράγει μπαταρίες στερεάς κατάστασης το 2027. Αυτή τη στιγμή η Toyota έχει κατοχυρώσει περισσότερες από 1.300 πατέντες σχετικά με τις νέες αυτές μπαταρίες, ενώ όλες οι κινεζικές εταιρείες έχουν κατοχυρώσει συνολικά λιγότερες από 100 αντίστοιχες.

  

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου