Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

H Shell κλείνει όλα τα πρατήριά της που ανεφοδιάζουν αυτοκίνητα με υδρογόνο στην Καλιφόρνια

Honda Clarity Fuel Cell) της συγκεκριμένης περιοχής των ΗΠΑ, αυτό αποτελεί μία πολύ κακή εξέλιξη, καθώς ήδη από τις 13 Αυγούστου 2023 αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στον ανεφοδιασμό τους, από τα 55 πρατήρια υδρογόνου που υπήρχαν μέχρι πρότινος στην Καλιφόρνια. Τον τελευταίο καιρό τα περισσότερα εξ’ αυτών, είτε λειτουργούσαν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, είτε ήταν εντελώς κλειστά. Η επίσημη ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Shell Hydrogen Andrew Beard σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να κλείσει όλα τα πρατήριά της, κάνει λόγο “για προβλήματα στην προμήθεια υδρογόνου και άλλους εξωγενείς παράγοντες της αγοράς”.

   Πολλά πρατήρια αναγκάζονται να κλείσουν για μέρες λόγω αναγκαίων επισκευών, καθώς υποφέρουν από σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας. Η ιαπωνική εταιρεία Iwatini, που αποτελεί μία από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης υδρογόνου στην Αμερική, έχει καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας που παρείχε την τεχνολογία για να στηθούν τα πρατήριά της. Σύμφωνα με την Iwatini, ο προμηθευτής της δεν είχε δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας τον εξοπλισμό που εγκαταστάθηκε στα πρατήρια, αποκρύβοντας τα ελαττώματα αυτού.

   Ένα ακόμη πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου είναι και η ακριβή τιμή πώλησής του στα πρατήρια. Όταν η Shell, μία εταιρεία κολοσσός στην παγκόσμια αγορά πετρελαιοειδών, εισήλθε στην συγκεκριμένη αγορά, αναμενόταν ότι θα μπορούσε να παρέχει στους καταναλωτές σχετικά φθηνό υδρογόνο, καθώς η παραγωγή του απαιτεί μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου. Όμως το γεγονός ότι η Shell, όχι μόνο δεν κατάφερε να πουλήσει φθηνότερο υδρογόνο, αλλά αποχώρησε εντελώς από την συγκεκριμένη αγορά, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ένα καλύτερο μέλλον στην αυτοκίνηση με υδρογόνο. Είτε αυτή χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών καυσίμου, είτε χρησιμοποιεί κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με υδρογόνο.

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου