Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Η Toyota άνοιξε το δρόμο για την κατασκευή νέων μπαταριών 1.199 χλμ. αυτονομίας

   Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Toyota δήλωσε ότι έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των εντελώς νέου τύπου μπαταριών στερεής κατάστασης, που πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να βγάλει σε μαζική παραγωγή τέτοιου είδους μπαταρίες για τα μοντέλα της, που θα τους δίνουν
τη δυνατότητα πλήρους αυτονομίας 1.199 χλμ. Μάλιστα, ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους θα είναι το γεγονός ότι θα χρειάζονται μόλις 10’ για μια πλήρη φόρτισή τους. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία έχει καταφέρει να απλοποιήσει την παραγωγή του υλικού που χρησιμοποιείται, τόσο στις μπαταρίες στερεού τύπου, όσο και στις μπαταρίες υγρής βάσης, το οποίο θα βοηθήσει στην σημαντική μείωση του όγκου, του βάρους και του κόστους κατασκευής των συστοιχιών μπαταριών.

   Οι μπαταρίες στερεού τύπου θεωρούνται ως πιο ασφαλείς και πιο αξιόπιστες σε σχέση με τις σημερινές μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ η παραγωγή των τελευταίων είναι πιο δύσκολη και πιο ακριβή. Στόχος της Toyota είναι μετά το 2028 να μπορεί να κατασκευάζει μια ακόμη πιο εξελιγμένη εκδοχή των μπαταριών στερεού τύπου, που θα μπορεί να εξασφαλίζει στα μοντέλα της αυτονομία 1.448 χλμ., κάτι στο οποίο θα συμβάλει και το γεγονός ότι τα μελλοντικά της μοντέλα θα είναι πιο ελαφριά, λιγότερο σύνθετα και με λιγότερα μέρη.

  

 

Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου