Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

O όμιλος Stellantis έχει δώσει μία δεκαετία στις εταιρείες του για να αποδείξουν ότι είναι βιώσιμες

   Το εγχείρημα της συγκέντρωσης 14 διαφορετικών εταιρειών κάτω από την ίδια “στέγη” δεν μπορούσε παρά να αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που δημιούργησε η συγχώνευση του γαλλικού ομίλου PSA Group και του ιταλοαμερικανικού ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, με την
δημιουργία του νέου Stellantis, πριν από περίπου δύο χρόνια. Ο υπεύθυνος του νέου ομίλου για την αγορά της Β. Αμερικής Mark Stewart δήλωσε στο φετινό Automotive News Congress στο Detroit, ότι από την αρχή δεν υπήρχε πρόθεση για το κλείσιμο καμίας εκ των 14 εταιρειών, ενώ αντιθέτως έχει δοθεί μία… περίοδος χάριτος δέκα ετών, που μέσα σε αυτήν θα αξιολογηθεί η εμπορική πορεία κάθε μίας εξ αυτών ξεχωριστά, προκειμένου το 2030 να παρθούν τυχόν αποφάσεις για το μέλλον τους. Συγκεκριμένα ο κ. Stewart ανέφερε επι αυτού ότι “όλοι θα έχουν την ευκαιρία να το παλέψουν”.

   Ο Stellantis έχει θέσει ως στόχο του να παρουσιαστούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας τουλάχιστον 25 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρίες, ενώ αποσκοπεί μέχρι τότε το 100% των πωλήσεων του ομίλου στην Ευρώπη να είναι πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την Peugeot να έχει μετατραπεί μέχρι τότε σε εταιρεία αποκλειστικής πώλησης ηλεκτρικών μοντέλων. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Chrysler ετοιμάζεται να παρουσιάσει τρία πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2028.

 

 

Πηγή: Motor1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου