Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

To επόμενο Mazda MX-5 θα διαθέτει κάποιο είδος ηλεκτροκίνησης

Mazda Vision Study Concept

    To roadster της Mazda εξακολουθεί να αποτελεί το πιο προσιτό σπορ διθέσιο μοντέλο στην αγορά σήμερα, γνωστό για την μηχανική απλότητα και την οδηγοκεντρική του φιλοσοφία. Η ιαπωνική εταιρεία θεωρεί το MX-5 ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της και ένα ιδιαίτερα
αναγνωρίσιμο για την ίδια μοντέλο που πρέπει να έχει την ξεχωριστή του θέση στην διαθέσιμη γκάμα της. Η σημερινή γενιά του MX-5 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015, ενώ ήδη η Mazda ετοιμάζει την πέμπτη γενιά του που ο ερχομός της αναμένεται το 2026. Για το λόγο αυτό θα πρέπει το επερχόμενο ιαπωνικό roadster να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το Euro7, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2025, για να μπορέσει να μπει στην Ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Mazda, Yasuhiro Aoyama, για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να εισαχθεί κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης σε αυτό και να μην κινείται αποκλειστικά και μόνο από τον βενζινοκινητήρα του. Το πια μορφή θα είναι αυτή δεν έχει αποφασιστεί ακόμη από τους υπεύθυνους της εταιρείας.

   Όσο για τον σχεδιασμό της πέμπτης γενιάς του MX-5, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας Akira Tamatani έχει δηλώσει ότι θα δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Vision Study.

  

 

Πηγή: WhichCar

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου