Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

VW: Η νέα εποχή της αυτοκίνησης θέτει θέματα επιβίωσης των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών


   Παρατηρώντας όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων, έχει αρχίσει να γίνεται εμφανές ότι η αυτοκίνηση περνά σε μία πολύ διαφορετική εποχή, σε σχέση με αυτήν που γνωρίζαμε μέχρι και πριν μερικά χρόνια. Η ηλεκτροκίνηση, έστω και σε μορφή υβριδικής τεχνολογίας, και τα
συστήματα “υποβοήθησης οδήγησης” είναι μερικά από τα στοιχεία που ήδη διαθέτουν τα νέα μοντέλα και τα οποία θα κυριαρχήσουν στην νέα εποχή, με το άμεσο μέλλον να θέλει τα οχήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ασύρματου διαδικτύου, ενώ μερικά από αυτά θα έχουν ακόμη και πτητικές ικανότητες. Στο νέο αυτό παγκόσμιο σκηνικό που διαμορφώνεται αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του VW Group Herbert Diess. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, ο κ. Diess προβλέπει ότι οι αλλαγές στην αυτοκίνηση και συνεπώς στην αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι τόσο σημαντικές, που όσες εταιρείες επιμείνουν στις παραδοσιακές μεθόδους σχεδιασμού και παραγωγής αυτοκινήτων, πιθανότητα δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά στο μέλλον. Η εξέλιξη όλων των νέων αυτών τεχνολογιών δεν είναι δυνατόν να γίνει από τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες θα δουν εταιρείες της Silicon Valley, και όχι μόνο, που δραστηριοποιούνται σε τομείς άσχετους με την παραγωγή αυτοκινήτων, να δρουν ανταγωνιστικά απέναντί τους.

   Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Diess έκανε λόγο και για τα του οίκου του, εκφράζοντας την ανησυχία του για το αν ο γερμανικός όμιλος της Volkswagen διαθέτει την ικανότητα να προσαρμοστεί εγκαίρως στις νέες απαιτήσεις, λέγοντας ότι αν ο όμιλος συνεχίσει τις αλλαγές με τον σημερινό ρυθμό που ακολουθεί, τότε το μέλλον του θα είναι αρκετά δύσκολο. Καταλήγοντας ότι “η εποχή των κλασσικών αυτοκινητοβιομηχανιών έχει ήδη τελειώσει”.





Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου