Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Τα επερχόμενα μοντέλα της FCA θα χρησιμοποιούν κυρίως πλατφόρμες της PSA


   Με την από κοινού (50:50) συγχώνευση των δύο ομίλων Fiat Chrysler Automobiles και του PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel) να είναι πλέον γεγονός και επίσημα, δημιουργώντας την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με ετήσια παραγωγή περίπου 8,7 εκατ.

αυτοκινήτων, φαίνεται ότι τα μελλοντικά μοντέλα του αμερικανο-ιταλικού ομίλου θα δανειστούν τις πλατφόρμες του ομίλου PSA. Πιο συγκεκριμένα, τα επερχόμενα μικρά μοντέλα θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα CMP, ενώ τα μεγαλύτερα την πλατφόρμα EMP2. Τα μοντέλα της RAM καθώς και τα μεγαλύτερα της Jeep θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία της FCA.

   H αρχιτεκτονικής της CMP εισήχθηκε πρώτα στο DS 3 Crossback, ενώ στη συνέχεια την υιοθέτησαν τα Peugeot 208 και 2008, όπως και το νέο Opel Corsa. H πλατφόρμα EMP2 χρησιμοποιήθηκε αρχικά το 2016 στο Peugeot 3008, ενώ ακολούθησαν τα DS 7 Crossback, Citroen C5 Aircross και Opel Grandland. Αναμένεται ότι το πρώτο μοντέλο του ομίλου FCA που θα χρησιμοποιήσει την CMP πλατφόρμα θα είναι ένα νέο μικρό crossover της Alfa Romeo.







Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου