Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Από το τέλος του έτους το Skoda Karoq θα κατασκευάζεται σε γερμανικό εργοστάσιο του ομίλου VW


   Είναι τόσο μεγάλη η εμπορική επιτυχία του τσέχικου μικρομεσαίου SUV Karoq, που η Skoda αναγκάστηκε δύο φορές μέχρι σήμερα να αναθεωρήσει τα σχέδια της παραγωγής του. Τον Ιούλιο του 2017 το Karoq πρωτοξεκίνησε να παράγεται στο εργοστάσιο της Skoda στο Kvasiny, όμως
πολύ σύντομα η εταιρεία αναγκάστηκε, λόγω προφανώς του μεγαλύτερου του αναμενόμενου αριθμού παραγγελιών, να συνεχίσει την παραγωγή του στο εργοστάσιο Mlada Boleslav, επίσης στην επί τσέχικου εδάφους. Φαίνεται, όμως, ότι οι πωλήσεις συνεχίζουν να εκτοξεύονται και έτσι από το τέλος τους 2018 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 θα επιστρατευτεί το εργοστάσιο του ομίλου της Volkswagen στο Osnabrück της Γερμανίας, το οποίο θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την παραγωγή του μικρομεσαίου SUV της Skoda.

   Στο συγκεκριμένο γερμανικό εργοστάσιο παράγεται ήδη το “αδελφό” SUV μοντέλο VW Tiguan, ενώ από το 2020 θα ξεκινήσει και η παραγωγή του T-Roc Convertible. Επίσης, κατασκευάζονται οι Porsche Cayman, ενώ γίνεται και η βαφή των αμαξωμάτων των Skoda Fabia. To συγκεκριμένο εργοστάσιο του VW Group στο Osnabrück διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής και περίπου 2.300 εργαζόμενους, ενώ η ετήσια παραγωγή του το 2017 ξεπέρασε τα 76.000 αυτοκίνητα.

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου