Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Η BMW δεν θα μικρύνει τους κινητήρες στα Μ μοντέλα της

   Η βαυαρική εταιρεία BMW είναι από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που δεν φαίνεται να “συμμερίζεται”, τουλάχιστον στο έπακρο όπως η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων, την πίεση της Ε.Ε. για εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης, μιας και συνεχίζει να εξελίσσει βενζινοκινητήρες
και πετρελαιοκινητήρες, παράλληλα βέβαια με τα νέα της πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα που δεν λείπουν από την διαθέσιμη γκάμα της. Σε αυτό το πλαίσιο, ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Μ, που είναι υπεύθυνο για όλα τα υψηλών επιδόσεων μοντέλα της BMW, Frank van Meel, δήλωσε πρόσφατα στο CarExpert ότι η εταιρεία του δεν προτίθεται να τοποθετήσει στα μελλοντικά Μ μοντέλα κινητήρες μικρότερης χωρητικότητας από αυτούς που διαθέτουν τα σημερινά. Έτσι τα Μ μοντέλα του άμεσου μέλλοντος θα συνεχίσουν να εξοπλίζονται με εξακύλινδρους εν σειρά και με V8 κινητήρες. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι προφανώς θα χρησιμοποιηθεί υβριδική τεχνολογία που θα περιλαμβάνει και ηλεκτροκινητήρες παράλληλα με τους βενζινοκινητήρες στα επόμενης γενιάς Μ μοντέλα, όμως ο ρόλος των πρώτων θα είναι επικουρικός προς τους κινητήρες βενζίνης, οι οποίοι θα συνεχίσουν να παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο στην κίνηση του οχήματος. Μέχρις ότου, φυσικά, υπάρξει μετάβαση στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, κάτι που τουλάχιστον για τα M μοντέλα ο διευθύνων σύμβουλος του M Division δεν βλέπει να γίνεται άμεσα, καθώς ο ίδιος επισημαίνει το πρόβλημα των μπαταριών, που σε υψηλές ταχύτητες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μία ικανοποιητική αυτονομία. Για παράδειγμα ο κ. van Meel ανέφερε το γεγονός ότι δύσκολα κάποιο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδόσεων με μπαταρίες θα μπορέσει να κάνει περισσότερους από 2 γύρους στο φημισμένο Nurburgring, όπου οι ταχύτητες σε μεγάλο μέρος της πίστας ξεπερνούν τα 250 χ.α.ώ.

   Να σημειωθεί ότι η ανταγωνίστρια Γερμανική εταιρεία Mercedes έχει ήδη ξεκινήσει να εξοπλίζει τα αντίστοιχα δικά της AMG μοντέλα με μικρότερης χωρητικότητας κινητήρες βενζίνης.

  

 

 

Πηγή: CarExpert


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου