Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

“Εκπτώσεις” θα κάνει η VW στην εξέλιξη και δοκιμή των νέων της μοντέλων

    Μετά και την δημόσια παραδοχή του ίδιου της του διευθύνοντα συμβούλου ότι η εταιρεία δεν είναι πλέον ανταγωνιστική και στη προσπάθειά της να εξοικονομήσει  10 δις ευρώ μέχρι το 2026, η Volkswagen έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα γενναίων περικοπών. Μέσα σε αυτές είναι και η
μείωση του χρόνου εξέλιξης ενός νέου μοντέλου, από τους 50 μήνες στους 36 μήνες. Μάλιστα, θα μειωθεί και ο στόλος των πρωτότυπων αυτοκινήτων που κατασκευάζονται προκειμένου να υποβληθεί σε δοκιμές ένα νέο μοντέλο πριν το λανσάρισμά του στην αγορά. Με τον τρόπο αυτό η γερμανική εταιρεία υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει περισσότερα από 1 δις ευρώ.

   Πλέον, οι μηχανικοί της Volkswagen θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις τα μισά πρωτότυπα αυτοκίνητα για δοκιμές στη διάρκεια των 36 μηνών εξέλιξης. Αν και η ίδια η εταιρεία ανακοινώνει ότι είναι επαρκής ο μειωμένος χρόνος εξέλιξης και ο μισός αριθμός των αυτοκινήτων για δοκιμές, “χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα ή η ασφάλεια”, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν προβλήματα στα νέα μοντέλα, που ίσως να μην γίνουν εγκαίρως αντιληπτά από τους υπεύθυνους στον μειωμένο αυτό χρόνο δοκιμών και εξέλιξης, κάτι που θα αναγκάσει την Volkswagen σε περισσότερες ανακλήσεις, και μεγαλύτερο κόστος για αυτήν, αλλά και περισσότερους δυσαρεστημένους πελάτες.

  

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου