Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Η πραγματική αυτονομία των μοντέλων της Tesla διαφέρει πολύ από την επίσημη

   Είναι γνωστό πλέον ότι η χωρητικότητα των μπαταριών λιθίου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και για το λόγο αυτό οι επίσημες τιμές αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων διαφέρει πολύ από τις πραγματικές. Η εταιρεία recurrent Auto προκειμένου να διεξάγει μία έρευνα επί αυτού, συνέλεξε τα δεδομένα από 12.000 Tesla αυτοκίνητα και 360.000 κύκλους φόρτισης αυτών. Τα αποτελέσματα αυτής έδειξαν ότι ο υπολογισμός της αυτονομία που εμφανίζεται στα αυτοκίνητα και πληροφορεί τους οδηγούς τους, δεν λαμβάνει υπόψιν τις καιρικές συνθήκες και το οδηγικό στυλ του ιδιοκτήτη.

   Σε θερμοκρασίες μικρότερες των -17οC, η αυτονομία του Tesla Model Y είναι κατά 45% μικρότερη από την επίσημη αυτονομία που έχει δημοσιεύσει ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ EPA (U.S. Environmental Protection Agency) για αυτό. Επίσης, σε θερμοκρασίες μεταξύ 21oC και 32oC η πραγματική αυτονομία του Tesla Model Y βρέθηκε να είναι το 60% της επίσημης του οργανισμού EPA. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από τα στοιχεία 3.332 αυτοκινήτων του συγκεκριμένου μοντέλου. Παρόμοια αποτελέσματα βγήκαν και για το Model S.

   Σε ξεχωριστή δοκιμή στο 2021 Tesla Model Y του συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Recurrent Scott Case, αποδείχθηκε ότι, ενώ η επίσημη κατά EPA αυτονομία του ήταν στα 524 χλμ., τους θερμούς μήνες μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου στην Μινεάπολις των ΗΠΑ η πραγματική αυτονομία δεν ξεπέρασε τα 405 χλμ.

  

 

 

Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου