Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Η VW αντιμετωπίζει δύο μηνύσεις για την πυρκαγιά στο Felicity Ace


   Η Volkswagen βρίσκεται αντιμέτωπη όχι με μία, αλλά με δύο διώξεις ως προς την πυρκαγιά στο πλοίο Felicity Ace, καθώς όπως δείχνει το σχετικό πόρισμα, αυτή ξεκίνησε από τις μπαταρίες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Porsche. Πρόκειται για το περιστατικό, όπου τον Φεβρουάριο
του 2022 το συγκεκριμένο πλοίο μετέφερε προς την αμερικανική αγορά περίπου 4.000 αυτοκίνητα εταιρειών του ομίλου Volkswagen, όταν ξέσπασε σε αυτό πυρκαγιά καθώς έπλεε κοντά στο αρχιπέλαγος των Αζόρων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο τελικά να βυθιστεί. Η μία μήνυση έχει κατατεθεί πριν έναν χρόνο στην Στουτγάρδη, όπου διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία η Porsche, από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Mitsui OSK Lines και την ασφαλιστική εταιρεία Allianz, στην οποία ήταν ασφαλισμένο το εν λόγω πλοίο. Οι διαδικασίες της πρώτης μήνυσης έχουν σταματήσει προσωρινά, καθώς πρόσφατα κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση κατά του γερμανικού ομίλου, στο δικαστήριο του Brunswick στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας.

   Το κατηγορητήριο της πρώτης μήνυσης κάνει λόγο για μη επαρκή ενημέρωση από πλευράς της Volkswagen σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ η ίδια δεν ενημέρωσε την πλοιοκτήτρια εταιρεία για τα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε να παρθούν για την ασφαλή μεταφορά αυτών. Να σημειωθεί ότι εκτός από τα αυτοκίνητα της Volkswagen, το μοιραίο καράβι μετέφερε και πολλά αυτοκίνητα ιδιωτών.

  

Πηγή: Motor1



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου