Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

O όμιλος Stellantis επενδύει 30 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

   Προκειμένου να καταφέρει μέχρι το 2030 να ανεβάσει το ποσοστό πωλήσεων των πλήρως ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων του από το σημερινό 14% στο 70%, ο όμιλος Stellantis θα επενδύσει μέχρι το 2025 πάνω από 30 δις ευρώ για την εξέλιξη νέων ηλεκτρικών
μοντέλων. Και οι 14 εταιρείες του ομίλου θα λανσάρουν πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται σε τέσσερις κλιμακούμενες πλατφόρμες, σε τρεις κινητήριες μονάδες και συγκεκριμένης χωρητικότητας μπαταρίες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ομίλου, στόχος του είναι να μειωθεί το κόστος απόκτησης ενός πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου και να εξισωθεί με αυτό ενός αντίστοιχου αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι το 2026, κάνοντας την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή σε περισσότερους καταναλωτές.

   Η παραγωγή των νέων αυτών ηλεκτρικών μοντέλων θα υποστηριχθεί από πέντε μεγάλα εργοστάσια του ομίλου Stellantis στην Ευρώπη και στην Β. Αμερική, καθώς και από επιπλέον προμηθευτές και συνεργάτες. Το συνολικό σχέδιο περιλαμβάνει μία μείωση του κόστους παραγωγής των μπαταριών κατά 40% αολι τι 2020 έως το 2024, καθώς και μία περαιτέρω μείωση κατά 20% έως το 2030.

 

 

 

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου